11 مهر 1400 - 8:29 شناسه خبر: 16870 نسخه چاپی

مردم کالباس را ورقه‌ای می‌خرند!

تعطیلی ۱۰ درصد واحدهای فرآورده گوشتی

 تعطیلی ۱۰ درصد واحدهای فرآورده گوشتی مردم کالباس را ورقه‌ای می‌خرند!
بعد از تعطیلی ۲۰ درصد سوپرمارکت‌ها، حالا خبر رسیده که ۱۰ درصد واحدهای فروش فرآورده‌های گوشتی هم تعطیل شده‌اند. رئیس اتحادیه فراورده‌های گوشتی دلیل این تعطیلی را کاهش قدرت خرید مردم می‌داند و می‌گوید مدتی است مردم کالباس را ورقه‌ای می‌خرند نه کیلویی!

به گزارش «پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران» به نقل از تجارت نیوز،سوسیس و کالباس از قیمت گوشت و مرغ گران‌تر شده است. همین افزایش قیمت‌ها قدرت خرید مردم را کاهش داده و باعث شده بسیاری از این فرآورده‌ها روی دست فروشندگان این واحدهای صنفی بماند و فاسد شود.با افزایش قیمت دلار قیمت ژامبون و سوسیس رکورد زد. بررسی‌ها نشان می‌دهد یک کیلو ژامبون گوشت گوسفندی  ۲۶۰ هزار تومان است. همچنین سوسیس گوشت گوسفندی یک کیلوگرمی هم ۲۴۲ هزار تومان فروخته می‌شود.رئیس اتحادیه فراورده‌های گوشتی تهران با اشاره به وضعیت بازار می‌گوید: قدرت خرید مردم کم شده و  عده زیادی توان خرید برخی فراورده‌ای گوشتی را ندارد.

مصطفی معروف‌خانی گفت: همین کاهش قدرت خرید باعث شده که بسیاری از پروتئین فروشی‌ها در سطح تهران تعطیل شوند. آمارها می‌گوید امسال ۱۰ درصد واحدهای صنفی به دلیل کاهش میزان فروش، پروانه کسب و کار خود را ابطال کردند.

علت گرانی سوسیس و کالباس چیست؟

آمارها نشان می‌دهد تورم کالاهای خوراکی در یک سال اخیر به ۶۲٫۴ رسیده است. همین افزایش میزان تورم، سفره مردم را کوچک‌تر از سال‌های قبل کرده است. چندی پیش هم اقتصاد آنلاین در گزارشی نوشت «میزان فروش در سوپرمارکت‌ها به حداقل رسیده و با توجه به شرایط اجاره، فروش کم و شرایط اقتصادی بین ۱۵ تا ۲۰ درصد سوپرمارکت‌ها تغییر شغل داده یا مغازه‌های خود را بسته‌اند.»اما چرا سوسیس و کالباس جزو غذاهای لاکچری شده است؟ به گفته رئیس اتحادیه فراورده‌های گوشتی تهران شش عامل باعث افزایش چشمگیر قیمت سوسیس و کالباس شده است. افزایش قیمت دلار، نرخ دستمزد، حامل‌های انرژی، گرانی مرغ، گوشت و ادویه باعث شده قیمت تمام شده این محصولات پروتئینی نیز گران شود.معروف‌خانی گفت: اکثر مواد نگهدارنده سوسیس و کالباس از کشورهای دیگر تامین می‌شود. همچنین بخش مهمی از مواد اولیه سوسیس و کالباس‌های ۹۰ درصد گوشت، از مغز گوشت تشکیل شده که قیمت آن در بازار بالاست.